Winteb: “Roona denkt met ons mee!”

Carola Kolkena Winteb ZW“Roona denkt mee, en dat is altijd prettig.”, vertelt Carola Kolkena van het familiebedrijf Winteb. Het bedrijf dat sinds 1952 bestaat is een aluminiumgieterij dat air pipe heads maakt voor ont- en beluchtingspijpen op schepen. “Je moet het zien als een soort snorkels. Als er een golf over het dek slaat zorgt het ervoor dat er geen water in de ontluchtingspijpen van de tank komt”, legt mevrouw Kolkena uit. “Maar het zorgt er ook voor dat de tank ontlucht en belucht wordt. Als dit niet gebeurt kan er een gevaarlijk vacuüm ontstaan en in extreme gevallen kan het schip ontploffen.”

“Vooral in Aziatische landen groeien we op dit moment. Tot nu toe zijn we werelds grootste producent van deze aluminium producten. We hebben wel concurrentie, maar dat is op productvormniveau.” De 25 medewerkers die vanuit Winschoten werken, gieten en bewerken de air pipe heads. In de draaierij wordt het op maat gemaakt en monteren is de laatste stap. “In China hebben ze de voordelen van aluminium inmiddels ook ontdekt en zijn er kopieën in omloop, maar zij kunnen niet tippen aan onze standaarden,” aldus Kolkena.

productie air pipe heads wintebSinds ongeveer vijftien jaar werkt Winteb samen met Roona. “Roona transport gebruiken wij vooral binnen Europa en dan met name in Duitsland.” Ze hebben vaste prijzen afgesproken, wat makkelijk te communiceren is naar de klant. “Voor transport buiten Europa maken wij gebruik van andere bedrijven, of klanten regelen het vervoer zelf. Maar binnen Europa zijn wij erg tevreden over Roona.”

air pipe head wintebCarola Kolkena werkt nu vier jaar op de sales en management afdeling en heeft sinds het begin te maken met Roona Transport. “We hebben leuk en informeel contact met Roona, ze vragen altijd even hoe het gaat. Maar wel met oog op het werk, dat is belangrijk en moet gebeuren.” Het meest tevreden is Kolkena over de mate waarop Roona meedenkt. “Als wij iets op het laatste moment aanmelden, dan doen ze er alles aan om ervoor te zorgen dat het toch op tijd aankomt bij de klant.”

Wij werken ondermeer voor: