Vos Prodect: “Vooral tevreden over de goede afwikkeling van Roona”

Roona verzorgt wereldwijd het transport voor de producten van Vos Prodect; ontwikkelaar en leverancier van accessoires voor kabels die energie van windmolens op zee aan- of afvoeren.

prodectVos Prodect is een klein bedrijf dat met slechts vier man een wereldwijde nichemarkt bedient. De onderneming uit Klazienaveen levert accessoires voor kabels die energie van windmolenparken op zee af- of aanvoeren. Ze zijn gespecialiseerd in de kabelbescherming voor kabels specifiek op zee, meren of rivieren. De producten die kabels op het land moeten beschermen behoren tot een hele andere markt.
Warner Meinen, manager engineering bij Vos Prodect, vertelt: “Omdat we zo’n klein bedrijf zijn ben ik verantwoordelijk voor meerdere aspecten binnen onze organisatie, maar de focus ligt op de techniek. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de producten. Daarbij ontwerp ik producten en test ook alles voordat ze afgeleverd worden aan de klant.”

Wereldwijde transportbehoefte

Warner MeinenVos Prodect heeft klanten over de hele wereld. “Er zijn slechts een aantal bedrijven die deze producten ontwikkelen, dus bedrijven komen dan vanzelf bij ons terecht. Die aanvragen krijgen we meestal via de formele weg in de vorm van officiële aanbestedingen, maar soms komt er ook gewoon een e-mail binnen met de vraag naar een bepaald aantal meters kabelbescherming”, zegt Meinen. Aan Vos Prodect de taak om de klant zo goed mogelijk te bedienen.

Als de producten ontworpen zijn besteedt Vos Prodect de productie uit aan een ander bedrijf. “Wij komen weer in beeld bij het testen en leveren van de producten”, aldus Meinen. “Omdat onze klanten wereldwijd verspreid zijn, is onze transportbehoefte groot. Daarnaast is die transportbehoefte erg divers, soms moeten we een paar dozen leveren die op pallets of in kratten vervoerd kunnen worden, maar we vullen ook regelmatig complete containers.”

Nooit controleren of levering aangekomen is

Vos Prodect Shore End articulated pipeVoor de verschillende transportklussen werkt Vos Prodect al zo’n drie jaar samen met Roona. Meinen: “We hebben met verschillende transporteurs gewerkt waar we niet tevreden over waren. Toen ben ik eens dichterbij naar een transportbedrijf gaan zoeken. Roona zit in Emmen en al snel merkten we dat dit een goede partij is. We zijn erg tevreden.”

Vos Prodect is vooral tevreden over de afwikkeling van het transport. “Roona brengt ons altijd op de hoogte als een bestelling in goede orde is aangekomen bij onze klant. Dit is erg fijn, want zo hoeven we voordat we gaan factureren niet steeds zelf te controleren of een levering is aangekomen”, aldus Meinen.

Naast een goede afwikkeling is Meinen ook erg tevreden over de goede communicatie van Roona. “Het transportbedrijf reageert altijd snel. Transport is op deze manier erg eenvoudig in te plannen en we zijn dan ook zeker van plan nog lange tijd met Roona samen te blijven werken”, sluit Meinen af.

Wij werken ondermeer voor: