Vlentec: “Ook een last minute zending door de lucht wordt door Roona perfect geregeld.”

Vlentec is een succesvol familiebedrijf dat vacuüm pijplifters ontwerpt en maakt. Vacuüm pijplifters worden gebruikt om buizen met vacuüm te tillen, bijvoorbeeld voor het lossen van vrachtwagens. De pijplifters worden gemonteerd op kranen en grondverzet machines waarna er zware pijpen en platen mee verplaatst kunnen worden. De fabricage van de pijplifters wordt uitbesteed maar de eindmontage gebeurt in eigen huis.

Vlentec is in de 80-er jaren begonnen met ontwikkelen van een vacuüm pijplifter dat onafhankelijk van de graafmachine of kraan werkt. Deze innovatie maakte het mogelijk vrachtwagens met buizen wel tien keer sneller te lossen dan conventionele methodes, zonder dat iemand in de buurt van de lading hoeft te zijn.

Stockpiling_vacuum_pipe_lifter“Oorspronkelijk komen we uit Australië, daar hebben we ook veel klanten. Net als in Brazilië, Chili, Zuid Afrika en Nigeria,” vertelt Brendan Boelema, die samen met zijn vader de zaak runt. Brendan neemt de verkoop voor zijn rekening. “Europa is niet onze grootste markt. De projecten zijn hier kortlopend en niet zo groot. Voor zo’n klus is het vaak minder rendabel om een machine aan te schaffen,” legt hij uit.

Omdat de vacuüm lifters de hele wereld over moeten, is goed en snel vervoer erg belangrijk. “Als een klant in Australië vandaag een machine bestelt, heeft hij hem bij wijze van spreken morgen al nodig. Roona regelt alles en zorgt dat het pakket binnen drie dagen in Australië is.” Ze gebruiken hiervoor vooral luchtvervoer, dit kan last minute zodat de klant de machine snel heeft. Maar ook van scheepsvervoer wordt veel gebruik gemaakt.

“Sinds 2005 is Roona onze enige vrachtvervoerder. Onze samenwerking komt oorspronkelijk voort uit een vriendschap en is nu een hechte zakenrelatie. Bij Roona hebben wij altijd vertrouwen dat het goed komt. We weten precies wat we krijgen en ze hebben een uitgebreide service.” Niet alleen de familie Boelema is tevreden, maar ook hun klanten. “Roona geeft altijd duidelijk aan wanneer de machine aankomt, met de mogelijkheid om hem ook te volgen. Dit kunnen wij doorgeven aan de klant,” aldus Brendan Boelema.

Pipe_lift_on_single_crane_hookMeestal zijn de pakketten 3 bij 2 meter. “We maken de vacuüm lifters zo dat ze op te klappen zijn en dus makkelijk te vervoeren. Maar mocht een pakket zes meter lang zijn, dan zorgt Roona voor een lang vliegtuig waarvan de neus open kan, zodat het pakket alsnog vervoerd kan worden. Bij Roona weet je zeker dat ze helpen bij het oplossen van een probleem.”

Wij werken ondermeer voor: