SIT Controls: “Roona’s koeriers staan binnen 20 minuten bij ons voor de deur.”

Aan het woord is de heer Johan Willemsen, warehouse manager van SIT Controls BV in Hoogeveen, onderdeel van de Italiaanse multinational SITgroup uit Padova. De SITgroup ontwikkeld en produceert onderdelen voor gasgestookte verwarmingssystemen.

koerierswerk voor levering elektronicaDe vestiging in Hoogeveen is gespecialiseerd in het bestucken van printplaten voor dergelijke systemen. Elke dag zijn 250 mensen op deze locatie druk doende om de orders voor zogenaamde ‘electronic controls’ van klanten zoals Zehnder, Bosch en Remeha te verwerken. De onderdelen worden voornamelijk gebruikt in de assemblage van CV ketels en hete-lucht verwarming.

Dat het bedrijf, ook in deze tijden, hard groeit heeft dhr. Willemsen zelf aan den lijve ondervonden; ‘In 1994 kwam ik bij de firma, en was ik medewerker nummer 6, en nu zijn we met ruim 250 man, en de rek is er nog lang niet uit. De producten gaan inmiddels de hele wereld over, zo doen we bijvoorbeeld steeds meer werk voor Turkije.”

just in time delivery door sit controls en roonaHet belang van logistiek is er in de jaren absoluut niet minder om geworden. Just in Time leverantie is aan de orde van de dag. “U moet zich voorstellen dat wij uiterlijk om 10 uur ‘s ochtends weten wat de order is van de opdrachtgever, en vóór 12 uur wordt de order dan uitgeleverd.” aldus de heer Willemsen. “Circa 10 tot 15 kratten met onderdelen gaan er dan van Hoogeveen naar Zwolle, en Roona regelt dat voor ons. Zodra wij hen de opdracht geven voor deze koeriersklus staan ze binnen 20 minuten bij ons voor de deur. En daar kunnen we op rekenen want we werken nu bijna 5 jaar met Roona en ze zijn gegarandeerd op tijd!”

Ook voor buitenlandse spoedzendingen wordt Roona ingeschakeld. “Geregeld hebben we zendingen voor Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Italië. Als we met Roona afspreken dat ze er om 7 uur ‘s ochtends moeten staan zijn ze er om 6 uur. Gewoon klasse.”

Wij werken ondermeer voor: