GEHA: “Roona heeft de gunfactor dik verdiend.”

John E. de Boer, Managing Director van Geha bv, is aan het woord. Geha verzorgt industriële luchtkoeling die toegepast wordt waar proceswarmte vrijkomt, die vervolgens gekoeld moet worden met lucht. De firma is voornamelijk werkzaam in de olie-, gas- en energiebranche. Geha houdt zich bezig met engineering, productie en installatie van koelinstallaties. En leveringen bestaan veelal uit ventilatorhuizen, aandrijvingen, lagerblokken, jaloezieën en luchtkasten.

Alles wordt zelf gemaakt en waar nodig specifiek custom made. Naast de productie, bestaat het bedrijf uit nog meer afdelingen als financiën, R&D, engineering, verkoop en een wereldwijde serviceploeg. Al met al zijn er zo’n 50 tot 70 man werkzaam. John E. de Boer is sinds twee jaar de eigenaar van deze organisatie en heeft de eindregie. Hij vindt het belangrijk aandacht te geven aan alle afdelingen en is vooral in deze tijd bezig met de lange termijn visie.

GEHA KoeltechniekWant de markt is veranderd. “Het investeringsklimaat in Europa is slap en nu is het tijd om verder te kijken”, aldus De Boer. “Wij waren voornamelijk binnen Europa werkzaam, maar nu zijn wij buiten deze grenzen aan het jagen en relaties aan het opbouwen. Wij zijn nu bijvoorbeeld werkzaam in gebieden als Zuid-Amerika en Rusland.” gaat hij verder. “Het slaat dus aan! Wij hebben dan ook een paar unieke producten en wij willen in onze markt een one stop shopping adres zijn voor onze klanten. Wij bieden kwaliteit en regelen alles van A tot Z.”

Maar hoe verder je weg gaat hoe meer er bij komt kijken, vooral logistiek gezien. “In Rusland aan de slag? Reken op een grote zoektocht in douane formaliteiten en overige documentatie. Voor ons heeft Roona werkelijk alles geregeld.” zegt De Boer enthousiast. “Roona is altijd bereikbaar en ze staan meteen voor je klaar, en dan bedoel ik ook echt present op mijn kantoor wanneer nodig. Ja, met dit project in Rusland heeft Roona de gunfactor dubbel en dwars verdiend en ze wisten ook nog een competitieve prijs te bieden.”

Zelfs een concurrent, die Russisch kon spreken heeft niet gewonnen van Roona. De Boer wil hierbij in het bijzonder de inzet en betrokkenheid van George Geraerds Thesingh noemen, de commercieel directeur van Roona. “Hij hield mij continu op de hoogte van alle voortgang bij Roona.” Het is ook niet gek dat de relatie tussen Roona en Geha een jarenlange historie heeft. Zelfs de Verkoopmanager Herman Meertens (al meer dan 24 jaar werkzaam voor Geha) weet niet beter dan dat Roona partner is. De Boer; “Een relatie opbouwen, elkaar wat gunnen, dat is win/win voor de lange termijn!”

Wij werken ondermeer voor: