Het Team

Jan Peters Roona Internationaal transport directeur het team Jan Peters, Algemeen Directeur
jan@ronex.nl

Sinds 10 jaar is Jan Peters Algemeen Directeur van Roona Expeditie. Hiervoor heeft hij onder meer als logistiek manager gewerkt bij een groothandel en heeft zodoende meer dan 15 jaar ervaring in de transportsector. Het Ondernemersdiploma Beroepsgoederenvervoer Nationaal en Internationaal is reeds geruime tijd in zijn bezit.

Jan heeft na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen diverse managementfuncties vervuld in marketing, automatisering, administratie en logistiek. In 2003 ging Jan als directeur aan de slag bij Roona en heeft het bedrijf sindsdien zien ontwikkelen tot dé logistieke dienstverlener van Noord-Nederland.

Als directeur is Jan zeer te spreken over de deskundige aanpak van zijn collega’s. Deze professionele werkwijze van het team, in combinatie met een altijd zeer klantgerichte benadering, zorgt ervoor dat veel opdrachtgevers al jaren klant zijn bij Roona.

Jan springt voor z’n hobby graag op de racefiets en trekt als het vriest zijn schaatsen aan voor zijn wekelijkse rondjes op de kunstijsbaan of om een barre tocht te maken. Ook houdt hij van sportieve en uitdagende vakantiebestemmingen, van wintersport in de Alpen tot een zelfgeorganiseerde rondreis door India of Nepal.

Jan’s toekomstvisie voor Roona is om het bedrijf nog verder te laten groeien zonder hierbij de kwaliteit uit het oog te verliezen.

 

Commercieel Directeur Roona Expeditiebedrijf George A. Geraerds ThesinghGeorge A. Geraerds Thesingh, Commercieel Directeur
george@ronex.nl

Betrokken bij Roona vanaf het allereerste begin, 32 jaar geleden, houdt George zich elke dag volop bezig met het adviseren, bedenken en organiseren van transport oplossingen.

George heeft veel kennis van de transportsector zelf, met name van het wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, koeriersexpresse, douanezaken en de documenten afhandeling. George houdt van de afwisselende werkzaamheden en de dagelijkse uitdagingen bij Roona en geniet vooral van het werken met verschillende mensen op zowel nationaal als internationaal niveau. Deze contacten verlopen vaak op een informele maar professionele manier.

Naast zijn werk bij Roona heeft George een grote passie voor verre motortoertochten met z’n Harley om vreemde culturen op te snuiven en interessante mensen te ontmoeten. Hij geniet volop van een lekker etentje met het gezin.

Wat betreft zijn ambities voor de toekomst ziet hij een verdere ontwikkeling van Roona’s logistieke service -om de klanten een flexibele en deskundige ondersteuning te blijven geven- als belangrijkste doel.

Verdere kwalificaties zijn onder meer: Ondernemersdiploma Beroepsgoederenvervoer Nationaal en Internationaal, Documentaire behandeling voor Expediteur, Incoterms 2010, Douane ass. –declarant, ADR-gevaarlijke stoffen, Diploma Fenex, Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek i.s.m. het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam, Internationaal IATA diploma voor Freight Forwarding te Zürich.

 

Planner Remko Gon van Roona ExpeditiebedrijfRemko Gon, Planner
remko@ronex.nl

Remko is al bijna 20 jaar werkzaam binnen Roona als Medewerker Planning. Hij is degene die ervoor zorgt dat zowel de chauffeurs als klanten duidelijk weten wanneer zij bepaalde transporten kunnen verwachten.

Met z’n jarenlange ervaring is Remko een gedegen planner en hij zorgt er dan ook voor dat alle transporten soepel verlopen. Geen klus is hem te ingewikkeld; hij zorgt er altijd voor dat de klant krijgt wat hij wil en vooral wanneer hij dat wil!

Remko heeft een MTS opleiding en een ADR-diploma voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

 

Anita Roona Transport het teamAnita Poelman, Administratief Medewerkster
anita@ronex.nl

Al bijna 27 jaar is Anita actief bij Roona Expeditie waar zich zij als zeer enthousiaste kracht dagelijks bezig houdt met de administratieve taken van het bedrijf.

Anita is direct na haar administratieve opleiding aan de MEAO Statenschool in Emmen aan de slag gegaan bij Roona. Nog steeds geniet zij volop van de leuke contacten met zowel collega’s als klanten. De meeste opdrachtgevers werken al jaren met Roona en hierdoor heeft Anita met velen een prettige en vertrouwelijke band opgebouwd.

De jarenlange ervaring van Anita in de administratie en de planning maken haar een onmisbare schakel bij Roona expeditie. Zij is altijd behulpzaam wanneer klanten of collega’s haar nodig hebben en heeft uitgebreide kennis van de verschillende facetten van de transportsector.

In haar vrije tijd houdt Anita ervan om samen met haar zoon een voetbalwedstrijd van ‘haar’ club FC Groningen bij te wonen. Ook gaat ze graag kamperen in een tent, uiteraard in een warm én zonnig land.

Anita’s ambitie is om haar huidige dienstjaren bij Roona te verdubbelen; op naar de volgende 27!

 

manon peters Roona transportManon Peters, Administratief Medewerkster/Telefoniste
manon@ronex.nl

Als parttime medewerkster is Manon sinds 1 januari 2013 actief bij Roona. Zij werkt op dit moment twee dagen per week bij het bedrijf als Telefoniste en Administratief Medewerkster.

Naast haar werkzaamheden bij Roona heeft Manon haar eigen schoonheidssalon, waardoor zij veel ervaring heeft met klantgerichtheid. Ondanks dat Manon pas sinds begin 2013 aan de slag is bij Roona heeft zij ook al gemerkt dat de contacten met de collega’s en klanten intensief zijn en zij geniet dan ook volop van haar werk. Zij en de klanten leren elkaar steeds beter kennen!

Naast haar beide banen houdt Manon ervan om lekker uit eten te gaan of zich te laten verwennen in een spa. Ook is ze erg sportief en gaat ze graag fitnessen, skiën of dansen.

Ondanks haar recente aanstelling hoopt Manon, inderdaad de dochter van directeur Jan Peters, nog een lange tijd mee te mogen draaien bij Roona en vooral de leuke contacten met haar collega’s en klanten te versterken.

 

DSC_7382+Harry Borgers, allround chauffeur, tevens onderhoud magazijn en transport

10 jaar geleden begon Harry bij Roona Expeditie als oproepchauffeur voor koeriersritten waarna al snel een vaste route voor pakketten volgde. Sinds een aantal jaren rijdt hij dagelijks een route in de omgeving van Emmen voor het bezorgen van bedrijfskleding en aanverwante artikelen en het ophalen van pakketten van de Roona Pakketservice.

Harry houdt zich daarnaast bezig met het onderhoud van ons kantoor, de opslagruimte en onze bedrijfsauto’s. En of dat niet allround genoeg is is Harry gediplomeerd heftruckchauffeur en bedrijfshulpverlener (BHV-er).

Hoewel Harry soms een Pietje Precies genoemd wordt is hij gemakkelijk in de omgang en staat hij bij praktisch alle bedrijven in Emmen bekend als een man met gevoel voor humor. En zijn hulpvaardigheid wordt alom gewaardeerd.

In zijn vrije tijd houdt Harry zich graag bezig met zijn honden en waagt hij zich geregeld op de dansvloer. De Canarische eilanden zijn zijn favoriete vakantiebestemming.

Wij werken ondermeer voor: