Halliburton vertrouwt op Roona bij hot shot leveringen

Roona verzorgt al tientallen jaren hot shot leveringen voor Halliburton. Ook maakt Halliburton gebruik van de warehouse capaciteiten van Roona.

hal-logo-red-640x640Halliburton is een dienstverlener aan de olie- en gasindustrie. De twee vestigingen in Nederland, IJmuiden en Emmen, verlenen deze diensten aan grote maatschappijen zoals bijvoorbeeld de NAM en Total. De onderneming wordt ingehuurd om te helpen bij het zoeken en het boren naar olie en gas. Een zeer specialistische dienstverlening.

Riekel Pinkster is Materials Manager bij Halliburton. Hij is verantwoordelijk voor voorraadbeheer en warehousing. “We richten ons vooral op interne klanten. Daarbij zorgen we ervoor dat goederen en materialen -die nodig zijn tijdens werkzaamheden in Continentaal Europa- op tijd aanwezig zijn bij de start van een klus”, aldus Pinkster.

Snel schakelen

Een groot deel van de goederen wordt door Halliburton zelf geproduceerd. “Materialen en goederen komen vanuit fabrieken over de hele wereld naar Europa of Nederland. Dan wordt alles naar onze magazijnen gebracht. We hebben er zo’n twintig in Continentaal Europa. Vanuit die magazijnen worden de producten naar de eindgebruikers gedistribueerd.

Halliburton in Nederland werkt samen met Roona als bepaalde materialen, vooral kleine verpakkingen, ‘hot shot’ naar eindgebruikers in Nederland of elders in Europa vervoerd moeten worden. Pinkster: “Op een boorlocatie gaat bijvoorbeeld wel eens iets stuk en dan moet er snel geschakeld worden. We zijn een 24/7 bedrijf en soms komt het dan voor dat we ’s nachts uit bed moeten om ervoor te zorgen dat de juiste onderdelen op de boorlocatie terecht komen.”

 

Halliburton(3)Betrouwbare partner

“Juist de snelheid die nodig is bij het leveren van de materialen is belangrijk,” gaat Pinkster verder. “Daar ligt echt de kracht van Roona.” We zijn dan ook al tientallen jaren erg tevreden over de samenwerking met Roona. We maken gebruik van meerdere transporteurs en daarin is vertrouwen om uit voeren wat gevraagd wordt zeer belangrijk , in het geval van Roona is het zeer prettig dat we in hen een betrouwbare partner hebben. We kunnen bij hoge nood altijd op ze terugvallen. Daarnaast maken we gebruik van de warehouse capaciteiten van Roona.”

Pinkster werkt al twintig jaar bij Halliburton, maar zijn roots liggen bij Roona. “Ik ben nu 41 dus ik werk mijn halve leven al bij Halliburton, maar voor mijn tijd bij Halliburton werkte ik zelf bij Roona. Dankzij hen ben ik in contact gekomen met Halliburton en het klikte direct. Nu, twintig jaar later dus, werk ik nog steeds met veel plezier bij Halliburton”, sluit Pinkster af.

Wij werken ondermeer voor: