Fenner Dunlop: “Roona vindt altijd een oplossing!”

“Het team van Roona vindt altijd een oplossing, daarom werken we al 25 jaar met ze.”

Hans Mensert, commercieel manager van Fenner Dunlop aarzelt geen moment als hem gevraagd wordt waarom hun firma kiest voor Roona Expeditie. “Het is een klein team van experts, ik ken ze allemaal, George, Anita, Remko, Jan, en we worden enthousiast door ze geholpen.”

fenner dunlop logoFenner Dunlop, onderdeel van een Engelse holding, is de grootste fabrikant van conveyor belts (lopende banden) voor de industrie en mijnbouw ter wereld. En in de fabriek in het Friese Drachten werken sinds jaar en dag 250 medewerkers om hun afnemers te voorzien van de allerbeste kwaliteit in lopende banden. “Soms zit een klant enorm verlegen om een bepaald type band, wij zetten dan alles op alles om ze snel weer aan het werk te krijgen. Dat stelt natuurlijk ook hoge eisen aan de betrouwbaarheid van het transport. Roona is ijzersterk in wegvervoer en verzorgt voor ons voornamelijk de transporten naar de Midden-Europese markt, dus Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland, maar ook Ierland en Engeland. Deze transporten bestaan meestal uit banden voor de industrie, maar binnenvoeringen voor brandslangen worden ook door Roona getransporteerd.”

Ontwikkelingen in de markt van Fenner Dunlop

fenner conveyor beltDe producten van Fenner Dunlop worden werkelijk overal toegepast, van de kolenaanvoer in de energiecentrale in de Eemshaven tot agrarische toepassingen door heel Europa. Maar ook de fosfaatmijnen in Marokko en per definitie voor het transporteren van grondstoffen in heel Afrika en het Midden-Oosten. Lopende banden zijn vaak een goede oplossing in landen waar de infrastructuur niet voldoet voor bulkvervoer. Gevraagd of Australië mogelijk een grote markt voor Fenner Dunlop vormt moet Mensert lachen; “Jazeker, maar dat laten we daar graag aan ons zusterbedrijf over!”

Wij werken ondermeer voor: