Deelname training Rijvaardigheid

Vorige maand hebben acht van onze chauffeurs deelgenomen aan de Training Rijvaardigheid die worden georganiseerd door het Nederlands Instituut voor de Verkeersveiligheid (NIV).

Certificaat Training VerkeersveiligheidDe NIV organiseert deze trainingen in opdracht van de Provincies Drenthe en Groningen en in samenwerking met de EVO (de ondernemersvereniging voor vervoer en logistiek), het TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de politie. In combinatie met de trainingen wordt ook voorlichting gegeven aan beroepschauffeurs en worden er extra politie-controles uitgevoerd.

Door de training leren de chauffeurs op een goede en veilige manier om te gaan met de bestelauto. Door veilig rijgedrag vermindert de kans op ongevallen en schade aanzienlijk. Dat voorkomt verkeersongevallen met alle nare gevolgen van dien. Bovendien wordt er gelet op rustiger en zuiniger rijden.

Op de dag zelf wordt er begonnen met een theorieles over ongevalsoorzaken, de invloed van weersomstandigheden, hoe om te gaan met afleiding, de gevolgen van massa en snelheid, en reactie/remweg en verkeersinzicht.

Politie ramt bestelbusDaarna is er een praktijkles over spiegelafstelling, zit- en stuurhouding en een noodstop op stroef wegdek, een noodstop op glad wegdek, en berm-simulatie.

Dan volgt er een theorieles over onder meer de bandencontrole en Het Nieuwe Rijden. Daarna gaan de chauffeurs weer de baan op voor een les over banden, bochten, uitwijken en afstand houden.

Onze chauffeurs hebben met plezier meegedaan aan de training en kregen allen het certificaat uitgereikt. Het verkeer is er weer een beetje veiliger door geworden. Dus Jan, Menno, Fokke, Jan, Michel, Jan, Jelle en Rudy: goed gedaan mannen!

Wij werken ondermeer voor: