Combimac: “We werken al zo’n 30 jaar samen en dat werkt heel prettig!”

dhr. Helmoed Robben Sales Director bij Combimac“Het is dichtbij, en dat is heel makkelijk,” vertelt Helmoed Robben, directeur van het bedrijf Combimac over Roona Expeditie. “We kennen elkaar al lang, we werken al zo’n 30 jaar samen en dat werkt heel prettig.”

Combimac is een familiebedrijf en bestaat al bijna 100 jaar. De 50 medewerkers ontwerpen, maken en verkopen elektromotoren en ventilatoren vanuit de enige vestiging in Emmen. De elektromotoren worden veelal gebruikt in marineschepen en kunnen tot zo’n 3000 kilo per stuk wegen. De ventilatoren daarentegen worden op veel verschillende manieren gebruikt, onder andere in de algemene industrie, biogasindustrie en in industriële ovens. Beide zijn er in vele soorten en maten en worden over de hele wereld verkocht. “Van Australië tot Europa tot in het Verre Oosten: onze klanten zitten echt overal,” aldus de heer Robben.

elektrische motoren en ventilatorenHoewel Roona Expeditie niet de enige transporteur is van Combimac, is het wel de transporteur die zij als eerste kiezen “Maar soms hebben onze klanten een eigen voorkeur en hebben ze een prijsafspraak met een andere expediteur. En dan is de klant leidend in de keuze voor een transportbedrijf.” Volgens de heer Robben is het moeilijk om je te onderscheiden in de transportbranche. “Maar het contact met Roona is fijn omdat we elkaar al zo lang kennen. We laten onze bestellingen bij hun magazijn afleveren, als we op vakantie zijn.”

Roona zorgt er niet alleen voor dat de elektromotoren en ventilatoren over de hele wereld bezorgd worden, maar zorgt er ook voor dat pakketten bij Combimac aankomen. Het werkt twee kanten op. “En het gaat altijd in goed overleg. Klanten willen vaak precies weten wanneer het pakket aankomt, en per mail of telefonisch hebben we hier doorlopend contact over met Roona.” aldus de heer Robben.

Wij werken ondermeer voor: